top of page

WTM (vattentrask) KURS vid rehabilitering och friskvård av hund

 

ReDog Veterinärklinik i Västerås bjuder in till en kurs om rehabilitering och friskvård av hundar med hjälp av water treadmill mobilizer (WTM). Kursen leds av Stefan Rosén med över 33 års erfarenhet av rehabilitering och hydroterapi av hundar och som har jobbat både på dem stora djursjukhusen och som idag driver egna kliniker samt anställs som konsult.

Kursen riktar sig till yrkesverksamma inom hundrehabilitering & friskvård. Kursen består av en del teori och en stor del praktiskt lärande. Deltagarna kommer att få lära sig vad som sker i hundens muskler och leder i samband med vattenträningen och hur man ska lägga upp träningen för att få ut det OPTIMALA resultat av vattentrasken.  Kursen kommer ta upp träningsläran och visa deltagarna hundens belastning i träning genom analyserad tolkning och mätning. WTM är ett viktigt och effektivt redskap vid rehabilitering och friskvård, men det finns vissa saker man måste tänka på för att det ska bli rätt!

Kursen kommer bl a att ta upp:
-Vattnets terapeutiska egenskaper i samband med rehabilitering.
-Hur påverkar olika vattennivåer och hastigheter hunden under träning?
-Går det att styra över vilka muskler som ska tränas mera specifikt i vattentrask?
-Rehabilitering i WTM för hundar med t ex neurologiska besvär, ledproblematik, artros, muskelskador och för ryggpatienten.
-Friskvårdsträning med WTM för sporthundar och sällskapshundar
-Läran om rörelseanalys i WTM

Krav på förkunskaper är minst genomförd utbildning till hundfysioterapeut/canineopat, friskvårdskonsulent hund, djurvårdare på utökad nivå, djursjukskötare, fysioterapeut, eller motsvarande.

Missa inte detta tillfälle att lära hydroterapi av Sveriges mest erfarna vattenterapeut på hund!

Föreläsare: Stefan Rosén, Leg. Djursjukskötare, CCRP I-V (USA) och Cert. Hundfysioterapeut, Dipl. Hundmassör, Hundförareutbildad samt författare till boken Fysträning för Hund.   

Plats: ReDog Veterinärklinik & Hundrehabilitering i Västerås

När: Lördag 18:e november -2023

Kostnad 3200 kr exklusive moms

Ingår: studiematerial samt fika och lunch

Anmälan via mail utbildning@redog.se

 

ReDog AB, Tallmätargatan 1A, 721 34 Västerås Org.nr 556769-4319, hemsida: www.redog.se

 

Tel. klinik: 021-41 20 20

 

E-post kurskoordinator: utbildning@redog.se

 

Det går bra att ta med egen hund under utbildningen men ta med dig exempelvis en bur för hunden att kunna sitta i under föreläsningarna.

 

Anmälan Din anmälan mailas till Kurssamordnare Stefan Rosén: utbildning@redog.se Kursarrangör: ReDog AB org.nr 556769-4319

bottom of page