top of page

VÅRA TJÄNSTER

På poliklinikerna i Västerås och Eskilstuna jobbar våra veterinärer och sköterskor vilka har mångårig erfarenhet och bred kompetens och här kan ditt djur få hjälp med olika typer av utredningar inom rörelseapparaten, medicin, hud, öron och ögon. Förutom utredningar hjälper vi till med att lösa både akuta och kroniska problem.

 

Profylaktiska åtgärder som vaccinering, besiktning, ID-märkning, progesterontest, recept på fästingmedel mm görs också på polikliniken.

Ibland kan man behöva utöka utredningar med kompletterande blodprover, röntgenundersökningar, muskelkraftsmätning eller via kirurgi. Vi har eget laboratorium där vi analyserar de flesta blodprover som tas. Vid särskilda provtagningar samarbetar vi med andra laboratorier, både i Sverige och utomlands.

 

I våra fina stora operationslokaler utför vi kirurgiska- och tandåtgärder där hunden eller katten kan gå hem samma dag som ingreppet har utförts. Exempel på våra kirurgiska ingrepp är kastration, sterilisering, bölder, spolning av analsäckar, dränering och sårskador.

 

Vi har även tandröntgen och gör allt från enkel tandstenstagning till FORL och frakturerade tänder, PTR (Professionell tandrengöring). FORL och frakturerade tänder åtgärdas enbart vissa veckor, ring oss för mer information. Tandåtgärder görs enbart på vår klinik i Västerås.

 

Inför operation kommer ni med förberett djur som inte bör ha ätit på operationsdagen, (fri tillgång på vatten) för att djuret ska må bra under sedering. Ditt djur blir utrett och behandlat antingen på tidsbokad tid när ni är med eller över dagen, utefter ert och djurets behov.

Vi har röntgen som används vid undersökning av leder, skelett, lungor och buk. Ultraljudsundersökningar utförs av både bukens organ och muskler och senor.

Isoleringspatienter tar vi emot i rum i bottenvåningen med separata ingångar, dessa rum kan vi även använda för er som tillhör riskgrupper för Covid-19 så ni slipper vistas inne på den större klinikavdelningen.

På våra stora rehabiliteringsavdelningar tar vi emot både rehabiliteringspatienter ex efter korsbandsoperationer, frakturer eller med olika typer av ledproblem och djur för friskvårdsträning och genomgång. Till vår hjälp har vi Water Tread Mill, Laserutrustning, Vibbplattor, Torrlöpband samt andra hjälpmedel som behövs för ditt djurs behandling/träning. Rehabiltieringsavdelningar finns förutom i Västerås och Eskilstuna även i Ale (utanför Göteborg).

I våra ljusa stora butiker finner du de mesta som behövs till ditt djur. Vi har friskvårdsfoder och veterinärfoder från Royal Canin, Hills, Specific, ProPlan, Four Friends mm saknar du något så säg till så kan vi säkert ta hem till dig.

 

Vi har det mesta som behövs inom rehabilitering i form av ledskydd, ortopediska hundskor, Back on Trackprodukter, Hundtäcken, Kosttillskott, Sårvårdsprodukter, kompletteringsfoder vid hud-, mag/tarm-, lever- och urinvägsproblem.

Självklart har vi hund/kattgodis och leksaker till ditt djur liksom schampo, klosaxar mm.

bottom of page