top of page

TANDVÅRD

Tandröntgen - Tandsten U-ljud - Tandextraktion - PTR

Tandproblem är så vanligt hos våra husdjur!

De allra flesta hundar och katter behöver regelbunden hjälp med att hålla sina tänder i fint skick.

Daglig tandborstning kan ofta hålla din hunds tänder i fint skick men att en hund eller katt får problem med tänderna betyder inte att djurägaren varit slarvig eller ouppmärksam. 

 

Det betyder bara att den behöver hjälp. Den hjälpen kan vi bistå med till din hund, vi har tandröntgen och övrig modern tandvårdsutrustning samt söver alla våra tandpatienter med gasnarkos vilket är skonsamt för din hund.

Ert första besök hos oss är en tandkontroll där veterinären kontrollerar vad som behöver åtgärdas och vi tar fram en åtgärdsplan för vad som behöver göras med er hund och tid för tandåtgärd bokas efter detta.

Vi kan utföra både enklare och mer avancerade tandåtgärder. Hos oss kan vi hjälpa er hund med PTR (Professionell Tandrengöring), frakturer, tandlagning, parodontit mm. 

Akuta tandskador försöker vi hjälpa till att åtgärda så snart det går.

 

Vi arbetar mycket med smärtlindring och förebygger nerkylning  under och efter ingreppen.  Alla hundar vaknar med en sköterska bredvid sig i lugn och ro. Efter ingreppet får ni komma tillbaka till oss för en efterkontroll som ingår i kostnaden för tandvårdsåtgärden.

tandlossning

smärta i munhåla

dålig

andedräkt

dålig aptit

svårt att svälja

tandsten

blödande

tandkött

plack
bottom of page