top of page
08-3-19-2254.jpg
kontakta oss

REHABILTIERING

ReDog är ledande i Norden inom rehab av hundar.

Stefan Rosén har över 32 års erfarenhet av rehab och han är en av de allra högst meriterade och utbildade hundfysioterapeuten i Sverige samt i hela Europa . Stefan och de övriga i rehabteamet förfogar över två helt fantastiska rehabavdelningar, en i Västerås och en i Eskilstuna, med oanade möjligheter.

Vi på ReDog är passionerat intresserade av rehabilitering.

Det gör oss oslagbara!

Antingen kommer du till oss därför att din hund fått en remiss från en veterinär eller veterinärklinik, eller så kommer du till oss eftersom du vill ha hjälp att efter en skada eller inför en tävlingssäsong. Ibland kommer hundar till oss som en uppföljning av tidigare behandlingar eller för att de behöver komma i form. Gemensamt för alla är att i samband med första besöket kommer någon av våra erfarna hundfysioterapeuter gå igenom din hund grundligt och med remissen och vår undersökning som grund utformas ett individuellt rehab-/ träningsupplägg för just din hund.

1F5A9924.JPG

WATER TREDMILL

Den ultimata träningen

Water tredmill är flaggskeppet i vår rehabilteringsverksamhet. Vi har flera olika "traskar" för att olika stora hundar skall få ut optimalt av träningen - från de allra minsta till giganterna!

Våra Water tredmill är igång från morgon till kväll, han man upptäckt fördelarna vill man inte vara utan!

image016.jpg

LASER

Går på djupet

När man behöver nå på djupet är laser det bästa hjälpmedel som finns. Vi har över 30 års erfarenhet av bland annat laserbehandlingar.

08-3-19-1950.jpg

MASSAGE

Både behandling

& njutning

Massage finns dokumenterad som behandlingsmetod redan för 5000 år sedan! Och det finns massor av forskning som bekräftar att massage är lika helande som härligt.

1F5A9927.JPG

LÖPBAND

Jämn träning
med belastning

Eller tredmill, om man så vill.

Här kan vi träna belastning men med precision.

I början kan tekniken med att gå på tredmillen vara lite knepig men alla hundar lär sig snabbt och efterhand lär de sig även gilla denna typ av träning.

76430036.jpg

ELEKTROTERAPI

Ökar cirkulationen

Elektroterapi kanske låter lite otäckt men vi kan försäkra dig att detta är en helt smärtfri behandling som är väldigt effektiv!

76430034.jpg

STRETCHING

Ett måste för en 

fungerande kropp

Stretcha gör varenda idrottsman. Och vi vet alla att vi också borde göra det...nu kan din hund få chansen till en mjuk och liksidig kropp - för lång hållbarhet!

IMG_6073.JPG

VIBRATIONSMATTA

Perfekt för spänd
muskulatur och stela ryggar

Att ligga en stund på vibrationsmattan ger kroppen en behaglig och nyttig avspänning. Vi ser gärna en kombination: efter ett pass på tredmillen blir träningen optimal med en avrundande stund på mattan!

Såklart har vi en skön massagefåtölj till matte eller husse!

Balansboll.jpg

PILATESTRÄNING

Effektiv för

småmusklerna

Pilatesbollen hjälper kropp och hjärna att utveckla och träna reflexer i de allra minsta, men väldigt viktiga, musklerna!

Det är så effektivt och roligt!

IMG_6058.JPG

HEMMAÖVNINGAR

En viktig del av

rehabiliteringen

Och till slut så har vi det viktiga arbetet du gör hemma med din hund. Efter avslutad behandling hos oss får du med dig hemgångsråd med övningar.

Lycka till!

bottom of page